ABD Dışişleri Bakanı: Kongre’nin nükleer anlaşmayı reddetmesi, İran aleyhindeki yaptırımların kalkmasını önleyemeyecek

  • 06 Ağustos 2015
  • 844 kez görüntülendi.
ABD Dışişleri Bakanı: Kongre’nin nükleer anlaşmayı reddetmesi, İran aleyhindeki yaptırımların kalkmasını önleyemeyecek

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kongre’nin İran’ın nükleer programıyla ilgili nihai anlaşmayı reddetmesinin İran aleyhindeki yaptırımların kalkmasını önleyemeyeceğini, kongrenin reddetmesinin böyle bir gelişmenin, sorunun barışçıl çözümü olasılığını da ortadan kaldıracağını belirtti.

Kerry, Amerikan halkının kendilerine verdikleri destekle İran’la nükleer müzakere masasına oturdukları ve varılan anlaşmadan halkın genelinin de memnun olduğunu belirterek, anlaşmayla ilgili Amerika tarafından yapılacak bir hata durumunda Amerikan halkına da saygısızlık yapılacağını ve o zaman halkın kendilerine olan güvenin de sarsılacağını söyledi.

Kerry, açıklamasında ayrıca anlaşmanın Kongre tarafından reddedilmesi halinde, İran’ın Amerika’ya güvenilemeyeceği, her şeyi bozacağına dair öngörülerinin de doğru çıkacağını belirterek, ”Bu nedenle Kongre’nin anlaşmayı reddetmesi, büyük bir güven sorunu yaratır” dedi.

Kongre’nin nükleer anlaşmayı reddetmesi durumunda İran’ın bir daha müzakere masasına geri dönmeyeceğini de kaydeden Kerry, “İran, bize güvenilemeyeceğini ve bizim iyi niyetle müzakere yürütemeyeceğimizi düşünecek” yorumunda bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.