ABD Dünyadaki Terörizmin Başında Yer Alıyor

  • 21 Şubat 2017
  • 1.598 kez görüntülendi.
ABD Dünyadaki Terörizmin Başında Yer Alıyor

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah bölgedeki son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Nasrallah bölgenin durumunun polemiğe doğru gittiğini belirterek; Yemen savaşında işgalci Suudilerin yanında ABD ve birçok Arap ülkelerinin yer aldığını açıkladı. Siyonistlerin açıkça belli olmasa da bu savaşın bir parçası olduklarını belirtti.

Hasan Nasrallah, Irak’ta IŞİD karşıtı operasyonların devam etmesine değinerek, “Suriye’de ateşkes sağlanmasına rağmen bazı bölgelerde IŞİD ve Nusra Cephesi terör örgütlerine karşı mücadeleler devam ediyor. Siyonist Rejim, bölge halkını, bizi ve İran’ı tehdit ediyor. ABD’de iktidara yükselen yeni hükümet de uluslararası denklemleri değiştirmek üzere” ifadelerinde bulundu.

Nasrallah kendisine yöneltilen ABD ve İsrail’in Hizbullah Hareketi’ni terörist olarak adlandırmasına ilişkin bir soruyu şöyle yanıtladı: “Öncelikle şunu söylemem gerekiyor ki ABD dünyadaki terörizmin başında yer alıyor. Siyonistler ise tamamen bir terör rejimine sahipler. ABD ve Siyonistlerin diğer ülkeleri terörle suçlamaya haklarının olmadığını düşünüyorum. Biz onları terörle suçluyoruz. Kendi vatanını, milletini, değerlerini, güvenlik ve namusunu savunan Hizbullah Hareketi, onurlu bir direniş hareketidir. Bu konuda önemli olan ümmetimizin bizim hakkımızda düşündüğüdür ABD veya Siyonist Rejim’in ne düşündüğü değil.”

Seyyid Hasan Nasrallah, Hizbullah Hareketi’nin Suriye’de teröre karşı mücadele etme nedenleriyle ilgili  olarak da şunları söyledi: “Bizi Suriye olaylarına müdahale etmemiz için kimse davet etmedi ancak Suriye ve Lübnan iki bağımsız ülke olmalarına rağmen güvenlik, ikili ilişkiler ve siyasi, ekonomik ve toplumsal ilişkiler açısından ortak bir takdire sahipler. Tüm bunların yanında Suriye’de tetiklenen olayların baştan beri reform, demokrasi veya karşı tarafa ait medyanın iddiaları yönünde olmadığını biliyorduk. Bunların amacı Suriye rejimini devirmekti. Çünkü Suriye rejimi bölgedeki direniş hareketinin en önemli destekleyicilerinden biridir ve Siyonistlerin karşısında boyun eğmiyor” diye yanıt verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.