ABD füzelerinde skandal hezimet

  • 02 Şubat 2018
  • 1.011 kez görüntülendi.
ABD füzelerinde skandal hezimet
ABD, Hawaii adalarında Aegis Ashore Füze Savunma Sistemini karadan havaya SM-3 füzeleri ile test etti. Sistemin uçaktan fırlatılan füzeleri avlamakta başarısız olduğu söylendi.

ABD Füze Savunma Ajansı’nın Hawaii adalarında konuşlu balistik füze savunma sistemini test ettiği ancak sistemin uçaktan fırlatılan bir füzeyi önleyemediği iddia edildi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Mark Wright ‘Aegis Ashore Füze Savunma Test Kompleksi’ne yerleştirilen Füze Savunma Ajansı ile ABD Donanması personelinin Hawaii’nin Kauai adasında yer alan Pasifik Füze Atış Tesisleri’nde gerçek Standart Füze (SM) 3 Block IIA füzeleriyle test atışları yaptığını’ açıklamıştı.

Ancak Amerikan CNN televizyonu birden fazla savunma yetkilisine dayandırdığı haberinde Rheython savunma şirketi tarafından geliştirilmekte olan füzenin uçaklardan fırlatılan füzeleri vuramadığını öne sürdü.

​PENTAGON AÇIKLAMA YAPMAKTAN KAÇINDI

CNN, ABD ordusunun testin başarısız olmasının nedenlerini araştırdığını duyurdu.

Geliştirme aşamasında olan sistemin kıtalararası balistik füzeleri önlemek için inşa edildiği, özellikle de ABD’nin Pasifik’teki füze savunma sisteminin önemli bir unsuru olacağı belirtiliyor.

Aegis Ashore füze savunma sistemi daha önce Aegis gemilerinde kullanılırken bu denemenin sistemin karadan havaya atış kabiliyetini test ettiği belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.