ABD Irak Senaryosunun Devamını Suriye’de Uyguluyor

  • 10 Mart 2018
  • 1.125 kez görüntülendi.
ABD Irak Senaryosunun Devamını Suriye’de Uyguluyor

İran meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyon başkanı Alaaddin Burucerdi, Amerikalıların Irak’ı parçalamaya dayalı senaryolarının yenilgiye uğramasının ardından, aynı senaryoyu Suriye’de uygulamak istediğini zira binlerce teröristi eğiterek ve silahlandırarak Suriye’de bu hedef için çalıştığını söyledi.

Burucerdi, dün Tahran’da yaptığı açıklamada, Amerika’nın IŞİD’i Suriye’de tutmak istediğini ve bu amaçla Suriye’nin Haseke cezaevindeki IŞİD teröristlerini kurtararak dünyanın bir çok yerine gönderdiği ve bunları sürekli olarak İslam dünyasının başına bir bela olarak  tutacağını fakat bu şom emellerinde başarılı olmayacağını söyledi.

Burucerdi, Amerikalıların IŞİD’in yenilgiye uğratılmasının yıllarca zamana ihtiyacı olduğunu bildirdiğini ama Iraklı gençlerin  Ayetullah Sistani’nin fetvası üzerine canlarını feda edercesine teröristleri doğduklarına pişman ettiklerini ve Irak’ta büyük yenilgi tattırdıklarını  söyledi.

Arabistan’ın terörizmin Irak ve bölgede yayılmasındaki  rolüne temas eden Burucerdi, Suudi rejiminin Siyonist İsrail rejimi ve Amerika’nın şom emellerinin gerçekleşmesi için adeta da gece gündüz çalıştığını söyledi.

Bilindiği gibi Suudi rejimi ve bölgedeki bazı mürteci rejimlerin  Yemen ve Ortadoğu bölgesinde  teröristlere verdikleri destekler sonrası bölgede yüzbinlerce insan öldü ve milyonlarca insan da evinden barkından oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.