ABD: Irak’ta Haşdi Şabi karargahına saldırıda müdahalemiz yok

  • 20 Temmuz 2019
  • 1.566 kez görüntülendi.
ABD: Irak’ta Haşdi Şabi karargahına saldırıda müdahalemiz yok

Irak’ın Selahaddin vilayetinde, gönüllü halk güçleri gücü olarak bilinen Haşdi Şabi askeri kampına İHA saldırısı düzenlendiği bildirilirken Amerikan savunma bakanlığı bu saldırıyla irtibatlarının olmadığını bildirdi.

Irak Başbakanlığı’na bağlı Güvenlik Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Selahaddin’e bağlı Amirli Nahiyesi’nde Haşdi Şabi 16’ncı Tugayı’na bağlı askeri kampına gece yarısından sonra kaynağı belirsiz İHA (İnsansız Hava AracI) saldırısı düzenlendi.

Saldırıda 3 kişinin öldüğü ve yaralandığı kaydedildi. Açıklamada, saldırıyla ilgili başka bir detay verilmedi.

Haber kaynakları, saldırının Amerikan güçleri tarafından yapıldığını gündeme getirdiler. Bu saldırının, Amerika’nın Haşdi Şabi’ye yönelik tehditlerinin ardından gelmesi dikkat çekti. Amerika yönetimi, Haşdi Şabi’nin İran’ın desteğinde olmakla itham ediyor ve Haşdi Şabi’den İran’la irtibatının kesilmesini isteyerek bu ülkenin içişlerine müdahale ediyor.

Iraklı yetkililer ise İran ve Irak ilişkilerinin son derece iyi düzeyde olduğunu bildirirken Amerika’nın iki ülke ilişkilerini bozmaya ve bu yönde Haşdi Şabi’yi gündeme getirmelerine ise sert tepki göstermekteler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.