ABD: İran’ın Irak’taki füze saldırısında 109 askeri personelimiz beyin travması geçirdi

  • 11 Şubat 2020
  • 2.197 kez görüntülendi.
ABD: İran’ın Irak’taki füze saldırısında 109 askeri personelimiz beyin travması geçirdi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 109 askeri personelinin İran’ın geçen ay Irak’taki Ayn el-Esad’daki ABD hava üssüne düzenlediği füze saldırısında beyin travması geçirdiğini doğruladı.

Reuters haber ajansına konuşan ABD’li yetkililerin, İran’ın geçen ay Irak’ta Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin şehit edilmesine misilleme olarak ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esad hava üssüne düzenlediği füze saldırılarında yaklaşık 100 askerin beyin travması geçirdiği yönündeki açıklamasına Pentagon’dan cevap geldi.

Yapılan açıklamada, üste bulunan 109 ABD’li askeri personelin hafif şiddette beyin travması geçirdiği bilgisi verildi. Pentagon, ayrıca bu personellerin 76’sının tedavi edilerek görevlerine geri döndüğünü iddia etti.

ABD’nin 3 Ocak’ta Bağdat Havalimanı’nda Süleymani’yi hava saldırısıyla şehit etmesinin ardından, İran da 8 Ocak’ta ABD terör kuvvetlerinin konuşlandırıldığı Ayn el-Esad ve Erbil üslerine füze saldırısı düzenlemişti.

ABD Başkanı Donald Trump, saldırı sonrasında yaptığı açıklamada herhangi bir kaybın olmadığını iddia etmişti ama Amerikan savunma bakanlığı, bir çok kez  sözkonusu saldırıda yaralı sayısı hakkında çelişkili bilgiler vermiş ve saldırıda 50 ABD askerinin başından yaralandığını iddia etmişti.

İran ise sözkonusu balistik füze saldırısında en az 80 ABD askerinin öldürüldüğünü onlarcasının yaralandığını bildiriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.