ABD, İranlı 10 kişiyi siber saldırı ithamıyla yaptırım listesine aldı

  • 24 Mart 2018
  • 1.112 kez görüntülendi.
ABD, İranlı 10 kişiyi siber saldırı ithamıyla yaptırım listesine aldı

ABD yönetimi, siber saldırılarda bulundukları gerekçesi yönündeki iddiayla İranlı 10 vatandaşı yaptırım listesine aldı.

Reuters’in haberine göre, ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisinden (OFAC) yapılan açıklamada, aralarında Amerikan üniversitelerinin de bulunduğu yüzlerce eğitim kuruluşu ve bir medya şirketinden finansal çıkar sağlamak amacıyla siber saldırılar yaptığını iddia ettiği İranlı 10 kişi ve 1 kuruluşa yaptırım uygulanacağı bildirildi.

Yaptırım listesine eklenen İranlı bir kuruluşun, 2013 yılında siber saldırılar yoluyla yurt dışındaki bilimsel çalışmaları İran’daki üniversitelere ve araştırma merkezlerine temin etmek için kurulduğu belirtilen açıklamada, saldırıya uğrayan kuruluşlar arasında 144 ABD üniversitesinin olduğu vurgulandı.

Sözkonusu kuruluşun  diğer ülkedeki üniversitelerden de veri hırsızlığı yaptığı iddia edilen açıklamada, bu ülkeler Avustralya, Kanada, Çin, Danimarka, Finlanda, Almanya, İrlanda, Irkçı İsrail, İtalya, Japonya, Malezya, Hollanda, Norveç, Polonya, Singapur, Güney Kore, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye ve Birleşik Krallık olarak sıralandı.

ABD Hazine Bakanlığı, İranlı sözkonusu kişilerin Amerika’nın   siber yoluyla Amerika’nın ticari ilişkilerine zarar vermek hedefinde olduklarını iddia etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.