ABD İsrail Büyükelçisi Dermer: İsrailliler ve Araplar, İran konusunda ‘aynı sayfadalar’…

  • 11 Mart 2015
  • 846 kez görüntülendi.
ABD İsrail Büyükelçisi Dermer: İsrailliler ve Araplar, İran konusunda ‘aynı sayfadalar’…

İsrail Büyükelçisi: “Yüzyılda bir İsrail ve Araplar tam olarak uyum içinde, bu nedenle insanlar buna dikkat kesilmeli.”

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki İsrail büyükelçisi Ron Dermer,  CNN Devlet Kanalı Pazar bağlantısında, İran nükleer sorununu tartıştı ve İran’ın sadece İsrail için değil aynı zamanda tüm bölge ve dünya için bir tehdit unsuru olduğunu belirtti.

“İlginç olan nedir?” diyen İsrail büyükelçisi “İlginç olan, İsrailliler ve Araplar, İran sorunu mevzu bahis olduğunda tam olarak aynı sayfadalar. İsrailliler ve Araplar aynı sayfada olduğunda insanlar buna dikkat etmeli. Çünkü bu durum yaklaşık olarak ancak yüzyılda bir defa meydana gelir.” diyor.

Netanyahu’nun konuşmasının arkasındaki politikaları sorulduğunda Dermer, Kongreye davetin, Kongre sözcüsü John Boehner’in fikri olduğunu söyledi. Dermer devamında şöyle söyledi; “Sözcü Boehner beni çağırdığında, Netenyahu’nun Beyaz Saray’ı bilgilendirmeye gittiğini zannediyordum. Bilgilendirdi, ancak davet duyurulmadan sadece 2 saat önce bilgilendirdi.”

Dermer, muhabirin Netanyahu’nun daha önceden defalarca yaptığı gibi, İran santrifüjleri sayısının “sıfır” noktasına getirilmesini istemediğine ilişkin sorusunu geçiştirdi. Dermer, İsrail’in “müzakere odasında olmadığını’ söyledi. Fakat Netanyahu, İran daha az bir altyapı ile bırakılmalı ve yaptırımların kaldırılması İran’ın tutumundaki değişim şartına bağlanmalı dedi.

intizar

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.