“ABD, İsrail, Suud, IŞİD ve el-Kaide ortak proje yürütmekteler”

  • 24 Aralık 2015
  • 787 kez görüntülendi.
“ABD, İsrail, Suud, IŞİD ve el-Kaide ortak proje yürütmekteler”

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi Suud öncülüğündeki koalisyona karşı mücadeleye devam etme ve BM ile kumar oynamayı bırakma çağrısında bulundu.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi Suud öncülüğündeki koalisyona karşı mücadeleye devam etme ve BM ile kumar oynamayı bırakma çağrısında bulundu. El Husi, BM’nin açıkça ABD yönlendirmesiyle hareket ettiğini ve Washington’un BM temsilcisinden İsviçre’deki müzakereleri sona erdirmesini istediğini belirtti.

Abdulmelik el-Husi, ABD’nin Yemen’de devam eden savaşı uzatmak için çaba harcadığını ve BM’ye İsviçre’deki müzakereleri sona erdirmesi yönünde baskı yaptığını söyledi.

Mevlid münasebetiyle bir konuşma gerçekleştiren Ensarullah Hareketi lideri, BM ile kumar oynayarak vakit kaybedilmemesi gerektiğini ve BM’nin ABD tarafından ortaya konulan seçenekleri dayattığını ifade etti. El-Husi Amerikalı büyükelçinin, BM Yemen özel temsilcisini telefonla arayarak müzakerelerin sona erdirilmesi talebinde bulunduğunu belirtti.

El-Husi ayrıca işgalcilerle mücadeleye daha sert bir şekilde devam etme ve ülkenin her bir karışını özgürleştirme çağrısında bulundu. Ensarulah lideri: “Amerika, İsrail, Suud, Birleşik Arap Emirlikleri, IŞİD ve el-Kaide aynı çukurun içindedir ve ortak bir proje yürütmektedir.” ifadelerini kullandı ve bu kirli ittifakın Bab-ul Mendeb’te ortaklaşarak döktükleri kana işaret etti.

Amerika’nın insan haklarını savunduğuna ve İsrail’in barış istediğine inananların bulunmasının ümmetin yaşadığı akıl tutulmasının bir göstergesi olduğunu vurgulayan El-Husi, ABD’nin projelerine itaat ederek Ümmetin bağımsızlığa ulaşmasının ve kendi projelerini üretmenin imkansız olduğunu söyledi.

“Blackwater” ile ilgili de açıklamalarda bulunan El-Husi: “Bu yapı ABD’nin gerçek yüzünü yansıtmaktadır, Yemen’de ve bölgede uyguladıkları proje ise IŞİD ve el-Kaide ile aynıdır.” dedi ve “bu yapı canavarlardan oluşan bir mafyadan ibaret” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.