ABD, Israrla Musul Operasyonuna Dahil Olmak İstiyor!

  • 23 Temmuz 2016
  • 931 kez görüntülendi.
ABD, Israrla Musul Operasyonuna Dahil Olmak İstiyor!

Cuma günü Irak Parlamento Savunma ve Güvenlik komitesi, ABD’nin Musul’u IŞİD teröristlerinden temizleme operasyonuna katılmasına karşı olduğunu bildirdi.

Komite üyelerinden olan Nayif El-Şemiri, Irak’ın ülkenin her hangi bir şehrini teröristlerden temizlemesi için yeterli askeri güce sahip olduğunu belirterek; Tikrit, El-Rumadi ve Felluce’yi örnek olarak hatırlattı.

El-Şemiri Musul’u teröristlerden temizleme operasyonlarının Irak’ın birçok askeri teşkilatlarının katılımı ile başladığını, yabancı güçlere ihtiyaç olmadığını vurguladı.

Oysaki ABD Savunma Bakanı, Washington’un Musul’u teröristlerin elinden kurtarmak için Irak’a 650 asker sevk edeceğini haber verdi.

ABD’nin Irak Büyükelçisi, Irak emniyet güçlerinin cesurca ve etkileyici bir şekilde bölgede faaliyet yaptıklarını belirterek, ABD’nin Kürtlerin olduğu bölgelerde askeri birlik kurmayacağını bildirdi.

Stuart Jones Washington’u IŞİD’e karşı koalisyonunun bir üyesi olarak, Irak hükumetinin isteği üzerine, IŞİD ile savaşmak için karar aldığını ve gerekenleri yapacağını söyledi.

El-Furat News’un haberine göre; ABD askerlerini Irak devletinin isteği üzerine göndereceğini iddia ediyor.

ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Stuart jones, Washington’da düzenlenen 2 günlük Irak oturumlarını başarılı nitelendirdi ve Irak’ı destekleyen ülkeler tarafından 2 milyar dolar Irak halkı için yardımda bulunacaklarını açıkladı.

Irak Savunma Bakanı Perşembe günü, Washington-Irak oturumlarından önce, Irak ordusunun Musul’u terörist unsurlardan temizlemek için hazırlandığını belirtmişti.

Halid El-Ebidi Twitter hesabında verdiği mesajın devamında ise, bu operasyonun; Peşmerge Kürtleri, hava saldırıları, lojistik operasyonları, mühendislik destekler ile koordineli bir biçimde gerçekleşmesi gerektiğini açıkladı.

Operasyon için özel bir zamanlama belirlenmemiştir ancak Iraklı ve batılı diplomatların dediklerine göre, Haydar El-İbadı operasyonun October ayında gerçekleşmesini istiyor.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Perşembe günü söz konusu oturumda, Musul’un terörist militanlardan temizlenmesinin, IŞİD’e karşı büyük bir adım ve önemli bir nokta olduğunu söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.