ABD koalisyonunun Suriye’ye Saldırısında 18 Sivil Öldü

  • 12 Haziran 2018
  • 1.540 kez görüntülendi.
ABD koalisyonunun Suriye’ye Saldırısında 18 Sivil Öldü

Suriye’de ABD komutasında IŞİD’e karşı savaş bahanesi altındaki uluslararası koalisyon güçlerinin Haseke kırsalında bir köyde okula düzenlediği saldırıda 18 sivil öldü.

El’Alem kanalına göre, Suriye televizyonu verdiği haberde, sözkonusu saldırıda bir çok kişi de yaralandı.

SANA ajansının konuyla ilgili haberinde ise ABD komutasında IŞİD’e karşı savaş bahanesi altında teşkil edilen uluslar arası koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının Haseke kırsalının güneyi Hvaybira köyünde sivilleri bombaladığı ve köydeki yerel kaynakların koalisyon güçlerinin köyde okul binasını bombalamaları sonucunda büyük çoğunluğu daha önce Irak’ta terör örgütü IŞİD saldırılarından kaçan çocuk ve kadınların büyük çoğunluğunu oluşturduğu 18 sivil vatandaşın şehit düştüklerini okul binasında büyük hasarın meydana geldiğini bildirdi.

Öte yandan haber çevreleri Suriye’nin Rif Demeşk bölgesinde yer alan el’Kadife şehri etrafında bir kaç patlamanın meydana geldiğini bildirirken ”ŞamFM” radyosu, bu seslerin el’Kadife’de bir mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın sesleri olduğunu bildirdi.

Suriye güvenlik kaynakları da, Suriye ordusu ve müttefiklerinin terör örgütü IŞİD üyelerini Bukemal şehrinden çıkardıktan sonra dün kenti tamamen kontrolüne geçirdiğini bildirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.