ABD kongresi: Trump’ın İran’la ilgili iddiaları geçersiz

  • 16 Şubat 2020
  • 1.292 kez görüntülendi.
ABD kongresi: Trump’ın İran’la ilgili iddiaları geçersiz

ABD kongresinin araştırmaları, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran İslam Cumhuriyeti’nin uzay programı ile füze programı arasında bağlantı olduğu yönündeki iddiasının geçersiz olduğunu ortaya koydu.

Merkezi Washington’da bulunan Barış düşünce merkezi ABD kongresinin araştırmalarına dayandırdığı raporunda ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin İran’ın uzay ve füze programları hakkındaki iddialarını reddederek şu ifadelere yer verdi:

Balistik füze programı ile uzay programı arasındaki benzerliğe karşın İran’ın uzay alanında faaliyetleri bu ülkenin füze programı ile hiç bir ilgisi yoktur vee balistik füzeleri geliştirme faaliyetlerini için bir kamuflaj olarak yürütülmemektedir.

Söz konusu düşünce merkezinin belirttiğine göre, ABD kongresinin araştırma raporunda, hiç bir ülke uzaya giden füze teknolojileri üzerinden balistik füzelerini geliştirmediği belirtiliyor.

İran İslam Cumhuriyeti geçen 9 Şubat tarihinde uzaktan bilgi topluma uydusu Zafer’i uzaya gönderdikten sonra Amerika İran’ı BM güvenlik konseyinin 2231 sayılı kararnamesini ihlal etmekle suçladı. Kararnamede İran’ın nükleer başlık taşıyan füzelerin üzerinde çalışma yürütmemesi gerektiği belirtiliyor.

Tahran yönetimi ise İran yapımı ne uydu taşıyan füzeler ve ne de balistik füzelerin hiç biri nükleer başlık taşımak üzere tasarlanmadığını belirtiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.