ABD Kuklası BMGK Pazartesi Günü Venezuela’yı Masaya Yatıracak

  • 16 Mayıs 2020
  • 7.560 kez görüntülendi.
ABD Kuklası BMGK Pazartesi Günü Venezuela’yı Masaya Yatıracak

BM Güvenlik Konseyi, Rusya’nın isteği üzerine pazartesi günü Venezuela aleyhindeki son komployu masaya yatıracak.

Taas haber ajansının diplomatik kaynağa dayanarak verdiği habere göre, Rusya’nın talebi üzerine pazartesi günü düzenlenecek oturumda, Amerika ile Kolombiya gibi işbirlikçilerinin Venezuela aleyhindeki son komplosu ele alınacak.

Venezuela’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Samuel Moncada, ABD ve Kolombiya’nın Venezuela’da meşru Maduro yönetimini devirmek için darbe girişiminde bulunduğunu ama bu darbe girişiminin yenilgiye uğratıldığını söylemişti.

Geçen yıl nisan ayında başlayan siyasi krizin etkileri halen sürerken, başarısız darbe girişiminde ordunun Guaido yerine Maduro’nun yanında durması krizin yönünü büyük oranda belirledi.

ABD’nin desteklediği Ulusal Meclis Başkanı Guaido, 23 Ocak 2019’da kendini “geçici devlet başkanı” ilan etmesinin ardından başta ABD olmak üzere birçok Latin Amerika ve Batı ülkesinin desteğini alarak, 30 Nisan 2019’da Maduro hükümetini devirmek üzere halkı sokağa çağırmıştı.

Darbenin ardından halka seslenen Maduro, komutanlarla konuştuğunu, kendisine sadakatlerini gösterdiklerini belirterek, darbeye karşı seferberlik çağrısı yaptı ve halkı sokağa davet etti. Ordunun bu süreçte Maduro’nun yanında yer alması, tüm siyasi gidişatın yönünü belirledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Venezuela’daki darbe girişimine yönelik, “Şiddetten vazgeçme çağrısı yapıyoruz. Kan dökülmesinden ve düzensizlikten kaçınmak önemlidir.” açıklamasında bulunmuştu.

Venezuela’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Samuel Moncada, ülkesindeki darbe girişimine ilişkin, ”İç savaş çıkarmaya çalıştılar ama başarılı olamadılar.” dedi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.