ABD Musul’daki IŞİD Teröristlerini Kurtarmaya Çalışıyor

  • 28 Şubat 2017
  • 1.110 kez görüntülendi.
ABD Musul’daki IŞİD Teröristlerini Kurtarmaya Çalışıyor

Irak Gönüllü Halk Güçleri’ne bağlı El-Hak Hareketi Sözcüsü Cevat El-Talibavi Fars Haber Ajansı’na verdiği röportajda, Amerika’nın IŞİD mensuplarını Musul’dan çıkarmaya çalıştığını belirtti.

El-Hak Hareketi Sözcüsü konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Elde edilen bilgiler ve kanıtlar, Amerika’nın IŞİD’e yardım senaryosunu tekrarlamaya çalıştığını ortaya koyuyor.

Amerika bütün gücüyle IŞİD’in yabancı teröristlerini ve diğer ülkelere bağlı istihbarat servisleri mensuplarını Musul’daki karargahlardan çıkarmaya çalışıyor.

Bu kişiler geçen iki yılda IŞİD’in operasyonlarında ve Irak’ın çeşitli bölgelerine düzenlenen terör saldırılarında önemli rol oynayan kişilerdir.

Irak güvenlik güçleri ve Gönüllü Halk Güçleri tarafından IŞİD’in Musul’daki kuşatması daraldıkça, IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonun kuşatma altındaki bölgelerindeki operasyonları da artıyor.

Koalisyonun yaptığı bu gibi benzer operasyonların amacı, Amerika’nın Musul şehrindeki elemanlarının yakalanmasını ya da öldürülmesini engellemektir.

İnternet sitelerinde yayınlanan kliplerde de kimliği belirsiz uçakların IŞİD’in kontrolü altındaki bölgelere iniş yaptığı gösterildi. Bu tip eylemler daha önce de tekrarlanmıştı ve ne zaman IŞİD’in kontrolü altındaki bölgelere operasyon artarsa, uluslararası koalisyonun bu tip uçuşları da artıyor.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.