ABD ordusu Afrika’da binlerce gizli operasyon gerçekleştiriyor

  • 27 Ekim 2017
  • 1.507 kez görüntülendi.
ABD ordusu Afrika’da binlerce gizli operasyon gerçekleştiriyor

Nijer’de yaşananların ardından ABD’nin Afrika’daki faaliyeti yeniden tartışılmaya başlandı.

Nijer’de operasyon gerçekleştiren ABD askerleri, gizli görev sırasında pusu altında kalmış, 4 ABD askeri öldürülmüştü. Yaşanan olay Afrika’da sürmekte olan gizli ABD faaliyetlerine dair tartışmaları yeniden başlattı.

Vice tarafından yapılan habere göre ABD Afrika’da her yıl 3 bin 500 tatbikat, program ve angajman gerçekleştiriyor, bunun günde 10 misyona denk düştüğü kaydediliyor.

ABD’nin Afrika komutanı General Thomas Waldhauser tarafından yapılan bu açıklama, Pentagon tarafından da doğrulanırken, yapılan operasyonların neredeyse tamamının gizli yönetildiği biliniyor.

ABD’li senatör Lindsey Graham, “Afrika’da daha çok hareketlilik göreceksiniz, daha az değil” diyerek ABD’nin bölgeye müdahalesinin artacağını duyuruyor.

Yapılan operasyonlardaki artışın 10 yıl öncesine göre yüzde 1900 olduğu aktarılırken, ABD’nin özellikle eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde kıtadaki saldırganlığını artırdığı görülüyor.

Vice’a konuşan yetkililer, ABD’nin artan askeri faaliyetinin “stratejik planlamadan yoksun olduğunu” ve “daha fazla istikrarsızlığa yol açabileceğini” kabul ediyor.

Ulusal güvenlik ve dış politika araştırmacısı, RAND çalışanı Rebecca Zimmerman, ABD askeri faaliyetinin “bağımsızlık değil daha fazla bağımlılık yaratacağını” söylüyor. ABD tarafından eğitilen birliklerinse, sivil yönetimleri daha da güçsüzleştireceği vurgulanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.