ABD Ordusunda Korona Krizi: Nükleer Gemiye Bulaştı

  • 01 Nisan 2020
  • 960 kez görüntülendi.
ABD Ordusunda Korona Krizi: Nükleer Gemiye Bulaştı
ABD’de korona virüsüne karşı önlem alınmakta gecikilmesi nedeniyle Donald Trump yönetimine tepki artarken, salgın Amerikan ordusuna da bulaştı. Nükleer kapasiteli Theodore Roosevelt uçak gemisindeki bazı askerlere virüs bulaşması sonrası, geminin kaptanı 4 bin denizcinin tahliye edilmesi için Pentagon’a bir mektup yazdı. Ancak ABD Savunma Bakanı Mark Esper bu talebi reddetti.
KAPTAN: ÖLMEMİZ GEREKMİYOR
Geminin komutanı da olan Kaptan Brett Crozier, San Francisco Chronicle gazetesinde yayımlanan dört sayfalık mektubunda, gemideki yüzlerce asker ve mürettebat için yeterli karantina ve izolasyon ortamı olmadığını belirterek, tahliye talep etti. Kaptan, “Savaşta değiliz. Denizcilerin ölmesi gerekmiyor. Şu an harekete geçmezsek, en güvendiğimiz varlığımız olan denizcilerimizi korumakta başarısız oluyoruz demektir” ifadelerini kullandı.
ESPER: HENÜZ O NOKTAYA GELMEDİK
Ancak ABD Savunma Bakanı Esper CBS News kanalına demecinde, uçak gemisini tahliye etmeye gerek görmediğini söyledi. Esper mektubu ayrıntısıyla okumadığını belirtmekle beraber, “Şu an o noktaya geldiğimizi sanmıyorum” dedi. Esper, Guam’da demirli olan gemiye tıbbi yardım gönderdiklerini ve gemideki kimsenin şu an için ciddi biçimde hasta olmadığını söyledi.
80 KİŞİYE BULAŞTIĞI SANILIYOR
Gemide şu an için yaklaşık 80 kişinin korona virüsü testinin pozitif çıktığı belirtiliyor. Reuters’a isim vermeden konuşan yetkililer, herkese test yapılabilmesi halinde bu sayının artacağını söyledi. Amerikan donanması ise gemide tam olarak kaç kişiye virüs bulaştığı konusunda resmi açıklama yapmadı.
İlk vakanın tespit edildiği sırada Pasifik Okyanusu’nda bulunan gemi, şu an için ABD’ye ait Guam’daki bir limana çekilmiş durumda.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.