ABD polisi bir cinayet daha işledi

  • 09 Ağustos 2015
  • 786 kez görüntülendi.
ABD polisi bir cinayet daha işledi

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde 19 yaşındaki siyahi Christian Taylor, Brad Miller adlı polis memuru tarafından vurularak öldürüldü.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde siyahilere yönelik polis şiddeti vakalarına bir yenisi daha eklendi. Dallas yakınlarındaki Arlington kentinde 19 yaşındaki silahsız siyahi genç Christian Taylor, polis memuru Brad Miller tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, olay bir hırsızlık ihbarı üzerine polisin Classic Buick GMC otomobil galerisine gitmesinin ardından yaşandı. Arlington Emniyet Müdürlüğünden Paul Rodriguez, gazetecilere yaptığı açıklamada Taylor’un otomobiliyle galerinin camlarını kırarak içeri girdiğini söyledi.

Olay yerini çevreleyen polis memurlarının şüpheliye yaklaştığını belirten Rodriguez, o sırada yaşanan bir arbede sırasında Miller’ın ateş ederek Taylor’ı öldürdüğünü ifade etti.

Ülke genelinde birçok polis teşkilatında yaygın bir şekilde kullanılmaya başlayan polis üniformasına monte edilmiş vücut kameraları Arlington polisi tarafından henüz kullanılmadığı için, olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin bir görüntü kaydı ortaya çıkmadı.

Galeride olayı görüntülemiş bir güvenlik kamerasının olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Angelo State Üniversitesi öğrencisi olduğu belirtilen 19 yaşındaki Taylor’ın, olaydan bir hafta önce “Genç ölmek istemiyorum” diye bir tweet attığı ortaya çıktı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.