ABD savaş gemisindeki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor

  • 15 Temmuz 2020
  • 1.243 kez görüntülendi.
ABD savaş gemisindeki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor

ABD Donanmasına ait USS Bonhomme Richard adlı savaş gemisinde çıkan büyük yangını söndürme çalışmaları ikinci günde devam ediyor.

Rus askeri uzman Nenaşev, USS Bonhomme Richard savaş gemisinin yangın nedeniyle kaybedilmesi durumunda ABD’nin göreceği zararın yaklaşık 1 milyar dolar olacağını belirtti.

Rusya Filoya Destek Hareketi Başkanı Albay Mihail Nenaşev, Sputnik’e açıklamasında, ABD Donanmasına ait USS Bonhomme Richard savaş gemisinde çıkan yangını değerlendirdi.

Nenaşev, “Bu şiddette ve süreye sahip yangın kurtarılma şansını neredeyse bırakmıyor. Bu geminin sahip olduğu büyük deplasman (en az 40 bin ton) dikkate alındığında büyük olasılıkla bu kaybın Amerikalılara maliyeti 1 milyar dolar olacak” ifadesini kullandı.

USS Bonhomme Richard’ın, Çin ve Rusya ile çıkacak olası çatışmada çıkarma gemisi olarak kullanılmak üzere geliştirildiğini hatırlatan uzman, “Çıkarma gemisinin neredeyse yok olmasına yol açan yangın bugün ABD Deniz Kuvvetleri’nde gözlemlenen krizi yansıtıyor. Sürekli büyük kazalar yaşanıyor, USS Gerald R. Ford uçak gemisi test sırasında bozuldu, yeni nesil destroyer Zumwalt’te teslim sırasında sorun çıktı” dedi.

ABD’nin California eyaletine bağlı San Diego kentindeki deniz üssünde bulunan USS Bonhomme Richard’ın isimli savaş gemisindeki yangın söndürme çalışmaları 3.gününde  devam ediyor.

Amiral Philip Sobeck  düzenlediği basın toplantısında alevlerin geminin büyük bir kısmına yayıldığını söyledi.

Geminin onarılabilecek kadar yanıp yanmadığı sorusuna ise “kurtarabileceğimizden ümitliyiz, ama bunun değerlendirmesini yangını söndürdüğümüzde yapabiliriz” cevabını verdi.

İki gün önce geminin yük ambarında büyük bir patlamanın ardından çıkan yangında gemideki 160 personel tahliye edilmiş, çıkan yangında en az 57 kişi yaralanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.