ABD sitelerine siber saldırı

  • 22 Ekim 2016
  • 934 kez görüntülendi.
ABD sitelerine siber saldırı

İnternette gerçekleştirilen saldırıdan dolayı, onlarca popüler siteye erişim sağlanamıyor.

İnternette arka arkaya büyük saldırılar gerçekleşiyor. Gerçekleştirilen DDoS saldırılarından dolayı onlarca popüler siteye erişim sağlanamıyor.

Dev siber saldırıyı Çin ve Rusya’nın ABD’ye karşı yaptığı öğrenildi. Bu saldırıların sadece uyarı amaçlı gövde gösterisi olduğu belirtildi. DDos saldırısının ardından ABD’nin %78’inde internetin kesildi. Saldırı sonrası ABD’nin milyarlarca dolar zarara uğradığı öğrenildi.

ABD tarafından yapılan açıklamada, saldırıların incelendiği söylenirken, saldırıya uğrayan siteler arasında Spotify, Reddit, Twitter, PlayStation Network, Netflix, SoundCloud ve daha pek çok site bulunuyor.

DDoS(Distributed Denial of Service attack) yönteminde, saldırganlar sunucuya çok sayıda bilgisayar üzerinden istekler göndererek sunucuyu sürekli meşgul ederler.

Böylece sunucu siteye erişmeye çalışan kullanıcılara yoğunluktan dolayı yanıt veremez hale gelir. Bu saldırı genellikle daha önceden kötü amaçlı yazılım bulaştırılmış ‘zombi’ ismi verilen bilgisayarlar üzerinden yapılır.

ABD’nin DNS sunucularını hedef alan Aslan Neferler Tim, New York Eyalet Bankası’nın resmi internet sitesini de hedef aldı. DNS sunucularının hedef alınmasıyla birlikte New York Eyalet Bankası’nın www.mynycb.com adlı resmi internet sitesi çökertildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.