ABD-Suud silah anlaşmasından siyonistler azami kâr kazanmakta

  • 29 Mayıs 2017
  • 1.139 kez görüntülendi.
ABD-Suud silah anlaşmasından siyonistler azami kâr kazanmakta

Bir İsrail gazetesi, Amerika ile Arabistan arasında imzalanan büyük silah anlaşmasından İsrailli firmaların da büyük pay elde ettiklerini ifşa etti.

El-Alem televizyonunun Day Marker gazetesinden naklen bildirdiğine göre İsrail’in silah firmalarının büyük bir bölümü Arabistan’a silah ve askeri teçhizat satan Amerikan şirketleri ile yakın işbirliği içinde bulunmaktalar.

Amerika ile İsrail arasında imzalanan anlaşma uyarınca ABD, Suudi rejimine 110 milyar dolar değerinde silah vermenin yanı sıra 350 milyon dolarlık da karşılıklı ticaret ve yatırım yapmayı kabul etmişlerdir.

Öte yandan İsrail Ulusal Güvenlik Araştırmaları Başkanı Amos Yadlin de, İsrail’in, ABD ile Suudi Arabistan arasında varılan silah antlaşmasından rahatsız olmadığını ve bunun endişeye yol açmadığını söyledi.

İsrail’in Haaretz gazetesine konuşan Ulusal güvenlik araştırmaları Enstitüsü başkanı Amos Yadlin’e göre, ABD’nin son büyük silah anlaşmasında Suudi Arabistan’a silah satışı yapması İsrail’i tehlikeye atmıyor ve bu nedenle endişe kaynağı değil.

Amos Yadlin, Balistik füzeleri yakalamayı amaçlayan THAAD (Terminal Yüksek İrtifa Bölgesi Savunma) sistemi, ve Black Hawk helikopterlerini içeren silah anlaşmasının, kaygı uyandırması gerek

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.