ABD Suudi Rejimini silahlandırmaya devam ediyor

  • 09 Ekim 2016
  • 1.076 kez görüntülendi.
ABD Suudi Rejimini silahlandırmaya devam ediyor

Suudi rejimi, petrol fiyatlarının azalmasına ve bütçe açığına rağmen Amerika ile olan silahlanma işbirliğini sürdürüyor.

Muhtelif haber kaynakları Amerika ile Suudi rejimi arasında şu anda 115 milyar dolarlık silah alım anlaşması ve işbirliğinin söz konusu olduğunu ve bu durumun Suudileri Amerika için kalıcı bir silah müşterisi konumuna getirdiğini bildirmekteler.

Amerika ile Suudi rejimi arasındaki mevcut silahlanma anlaşması Barack Obama döneminden 2009 yılında imzalanmış ve bu anlaşma uyarınca Amerika Suudi rejimine tank, helikopter, karadan havaya, balistik ve savaş gemileri gibi hafif ve ağır silahlar vermeyi taahhüt etmiştir.

Suudi rejimi Amerika’dan böyle yüklü miktarda silah almanın yanı sıra aynı zamanda İngiltere silah sanayinin de en önemli müşterisi konumundadır. İngiltere ile Arabistan arasında imzalanan anlaşma uyarınca İngiltere Suudi rejimine 40 milyar pound değerinde muhtelif silah vermeyi taahhüt etmiştir.

Suudi rejiminin bu silahları Suriye ve Irak’da desteklediği terör örgütlerine vermekte veya direkt olarak Yemen’e karşı başlattığı savaşta kullanmakta.

Suudi rejiminin Yemen’e son hava saldırısında bir cenaze törenine katılan sivil insanları bombalayarak 700’ün üzerinde insanın ölmesine veya yaralanmasına neden olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.