ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi: Trump yeniden Başkan olamaz

  • 13 Ocak 2020
  • 622 kez görüntülendi.
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi: Trump yeniden Başkan olamaz

ABD temsilciler meclisi Başkanı Nancy Pelosi ABD Başkanı Donald Trump hakkında gensoru süreci devam edeceğini, gensoru önergesi senatoya gönderileceğini, Trump 2021 yılında artık Amerika’nın yeni Başkanı olamayacağını belirtti.

Pazartesi günü ABC kanalına konuşan temsilciler meclisi Başkanı Pelosi, bundan başka demokrat temsilciler büyük ihtimalle 2020 başkanlık seçimlerinden önce gensoru önergesini gerçekleştirerek Trump’ı beyaz saraydan atacaklarını ve Trump ebediyen azledilmiş olacağını vurguladı.

Pelosi, temsilciler meclisi bu hafta Trump hakkında onayladığı gensoru önergesini senatoya göndereceğini belirterek bu bağlamda Salı günü demokrat partisindeki arkadaşları ile istişare oturumu düzenleyeceğini kaydetti.

Pelosi, Trump hakkında gensoru önergesinin senatoya göndermekte yaşanan gecikme, Amerikalı seçmenleri bilgilendirmeye yardımcı olmayı amaçladığını ifade etti.

ABD temsilciler meclisi 18 Aralık 2019’da tarihî bir oylamada ABD Başkanı Donald Trump hakkında iki suçtan ötürü gensoru verilmesini onayladı.

Bu süreç Trump Ukrayna Cumhurbaşkanı Vlodimir Zelenski’ye 2020 başkanlık seçimlerinde muhtemel rakibi Jeo Biden ve oğlunu fişlemesi için baskı uyguladığı ifşa edilmesinden sonra başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.