ABD temsilciler meclisi Trump’ı uyardı

  • 09 Mayıs 2019
  • 1.602 kez görüntülendi.
ABD temsilciler meclisi Trump’ı uyardı

Amerika temsilciler meclisi Başkanı Nancy Pelosi Başkan Trump’ı ve beyaz saray elebaşılarını İran karşıtı politikalarını sürdürmeleri konusunda uyardı.

IRNA’nın haberine göre, ABD temsilciler meclisi Başkanı Pelosi Çarşamba günü ABD Başkanı Donald Trump ve beyaz saraydaki takımının İran karşıtı gerginlik yaratan politikalarını eleştirerek şöyle dedi: Eğer Amerika Başkanı Donald Trump İran’a karşı askeri saldırıyı düşünüyorsa, kongreden asla böyle bir hareket için izin alamayacağını bilmesi gerekir.

Pelosi, Amerika’da ve siyaset çevrelerinde İran’a karşı askeri harekat için hiç bir hazırlık söz konusu olmadığını belirtti. Bu konu Venezuela için de geçerli olduğunu vurgulayan Pelosi, Venezuela’da da sorunun barışçıl yollardan halledilmesi gerektiğini ifade etti.

Beyaz saray milli güvenlik danışmanı John Bolton bundan önce Amerika’nın ünlü USS Abrahim Lincoln uçak gemisini bölgede konuşlandıracaklarını, bu hareket İran’a bir mesaj olduğunu, çünkü İran tarafından kaygı verici sinyaller aldıklarını, fakat İran’la savaşmak istemediklerini açıklamıştı.

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’nin savunma sanayii alanında danışmanı General Hüseyin Dehgan bu harekete gösterdiği tepkide Amerikalı yetkililer bölgede geniş çaplı bir savaş başlatmak isterse böyle bir savaşı ne bölge kaldırabileceğini ve ne de Amerikalı yetkililer bu doğrultuda uluslararası camiayı İran’a karşı seferber edebileceklerini belirtti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.