ABD, UNESCO’yla ilişkileri yeniden gözden geçirecekmiş

  • 08 Temmuz 2017
  • 1.048 kez görüntülendi.
ABD, UNESCO’yla ilişkileri yeniden gözden geçirecekmiş

Amerika dün yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Komitesinin El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim’in de içinde bulunduğu Eski Şehir’i, “Filistin’e ait tehlike altındaki dünya mirası” olarak Dünya Miras Listesi’ne ekleme kararına tepki göstererek UNESCO ile ilişkileri gözden geçireceğini bildirdi.

Polonya’da UNESCO’nun almış olduğu bu karar  siyonist İsrail rejimi ve onun en büyük hamisi Amerika’nın tepkisine neden oldu.

Amerika’nın BM’deki daimi temsilcisi Halley, UNESCO’nun almış olduğu bu kararın BM’ye bağlı bu kuruluşun itibarsızlaşmasına neden olacağını iddia ederken bu karardan dolayı Amerika’nın UNESCO ile ilişkileri gözden geçireceğini söyledi.

Bu arada sözkonusu kararın alınmasının ardından siyonist rejim İsrail’in temsilcisi ise oturumun düzenini bozmaya çalıştı.  Siyonist rejimin temsilcisi diplomatik ahlak ve ilkenin dışına çıkarak terbiyesiz bir üslupla, ‘UNESCO’nun bu kararının barışa, insanlığa ve izzete aykırı olduğunu iddia etti ve Almanya, Küba ve Lübnan büyükelçilerine yönelik ağır hakaretler ederek oturumdan ayrıldı. Siyonist rejimin sözkonusu temsilcisinin salondan ayrılmasına dünya ülkeleri temsilcileri de  ‘yuh’ şeklinde tepki gösterdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.