ABD ve İngiltere, Suriye’de teröristleri kurtarma telaşında

  • 05 Aralık 2016
  • 1.363 kez görüntülendi.
ABD ve İngiltere, Suriye’de teröristleri kurtarma telaşında

Amerika ve İngiltere’nin Suriye’nin Halep bölgesinde bulunan teröristlere silah ve teçhizat gönderme gayretine girmiş bulunmaktalar.

İngiltere’de yayınlanan Guardian gazetesi dünkü sayısında, ABD ve İngiltere yetkililerinin sıkı bir temasa geçerek Suriye’de  teröristlere daha fazla silah ve teçhizat ulaştırılması yollarını araştırdıklarını bildirdi.

Amerika ve İngiltere’nin Suriye’de teröristler için hatta Yiyilebilecek İHA’lar bile göndermeyi planladıklarını bildiren gazete, ancak iki ülke kurumları arasında var olan anlaşmazlıklar nedeniyle bu hususta önemli bir ilerleme sağlanamadığını ve askeri komutanların da böyle bir görevi yerine getirmeye pek gönüllü olmadıklarını yazdı.

Son dönemde Rusya’nın Suriye’ye S 400 Hava savunma sistemleri yerleştirmesi karşı cephede yer alıp da teröristlere her türlü yardımda bulunan ülkeleri ciddi ciddi kaygılandırmış ve tüm hesaplarını alt üst etmiştir.

Nitekim Ortadoğu’daki görüntünün son derece karışık olduğunu belirten İngiltere dışişleri bakanı Johnson, “Orada İran var, Rusya var. ABD’de Kongre var. Özellikle Kongre’deki Cumhuriyetçi üyeler en ılımlı ifadeyle hem Rusya ve hem de İran konusunda son derece şüpheci.” demişti ve Suriye konusunda çok ihtiyatlı davranılması gerektiğini bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.