‘ABD, Venezüella ordusundaki isyancılarla darbe planladı’

  • 09 Eylül 2018
  • 1.731 kez görüntülendi.
‘ABD, Venezüella ordusundaki isyancılarla darbe planladı’

ABD yönetiminin, Venezüella ordusundaki bazı muhalif askeri yetkililerle ülkede gizli darbe görüşmeleri yaptığı iddia edildi.

ABD yönetiminin, Latin Amerika ülkesi Venezüella’da ordudaki bazı isyancı askerlerle gizli darbe görüşmeleri yaptığı, başarısız olma ihtimalini göz önünde bulundurarak darbe planından daha sonra vazgeçtiği iddia edildi.
The New York Times (NYT) gazetesinde yer alan ve ismi açıklanmayan bazı Amerikalı yetkililer ile görüşmelere katıldığı belirtilen Venezüellalı eski bir komutana dayandırılan habere göre, Donald Trump yönetimi Venezüella’da darbe planlaması yapmış.

Haberde, aynı zamanda ABD’nin yaptırım listesinde yer alan Venezüellalı eski komutanın da yer aldığı gizli görüşmelerde, darbe planına ilişkin birçok konunun konuşulduğu ileri sürüldü.

Görüşmelerin bir noktasında ABD yönetiminin, ‘darbenin başarısız olma’ ihtimalini göz önünde bulundurarak gizli darbe görüşmelerine son verdiği iddia edildi.
Beyaz Saray yetkilileri konuyla ilgili soruları yanıtlamazken, ABD Dışişleri Bakanlığının son dönemde Venezüella’da Nicolas Maduro yönetimini hedef alan birçok yaptırım kararı aldığına vurgu yapılıyor.

Trump yönetimi, Devlet Başkanı Maduro’nun 20 Mayıs’ta yapılan devlet başkanlığı seçimlerini ilk turda kazanmasının ardından seçimlerin ‘hileli’ olduğunu ileri sürmüş ve bu ülkeye yeni yaptırımlar getirmişti.

Bilindiği gibi bir süre önce Venezuela Devlet Başkanı Maduro’ya törende konuşma yaptığı sırada bomba yüklü İHA ile saldırı düzenlendi; bunun ardından Maduro, saldırıdan Amerika ve içerdeki düşmanları suçlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.