ABD: WannaCry fidye yazılımı saldırılarından Kuzey Kore sorumlu

  • 19 Aralık 2017
  • 882 kez görüntülendi.
ABD: WannaCry fidye yazılımı saldırılarından Kuzey Kore sorumlu

Beyaz Saray güvenlik danışmanı Bossert Mayıs ayında tüm dünyada bir çok hastane, banka ve şirketi saldırıya hedef alan WannaCry virüsünden Kuzey Kore’nin sorumlu olduğunu bildirdi.

ABD, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 150 ülkede 300 binden fazla bilgisayarı etkileyen fidye yazılımı WannaCry’ın siber saldırılarından ‘Kuzey Kore’nin doğrudan sorumlu olduğunu’ söyledi.

Yazılım dünya genelinde hastaneler, şirketler ve bankaları etkilemiş milyarlarca dolar zarara uğratmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanı Thomas Bossert, Wall Street Journal gazetesindeki makalesinde WannaCry saldırısının arkasında Kuzey Kore’nin olduğunu yazdı.

Bossert’in açıklamasıyla ABD bu fidye yazılımıyla ilgili ilk defa Kuzey Kore’yi suçlamış oluyor.

Trump’ın ulusal güvenlik danışmanlığını yapan Bossert, iddiaların ‘güvenilir kaynaklara’ dayandığını söyledi ve İngiltere ile Microsoft şirketinin de siber saldırıdan Kuzey Kore yönetimini sorumlu tuttuğunu ifade etti.

Mayıs ayında Microsoft’un işletim sistemi Windows yüklü bilgisayarlara düzenlenen siber saldırıda bilgisayarlardaki veriler kilitlenip şifrelenmiş, verilerin yeniden yüklenebilmesi için de fidye talep edilmişti. Fidyelerin 300 ila 600 bin dolar değerindeki Bitcoin’lerle ödenmesi isteniyordu.

Avrupa Birliği (AB) polis teşkiları Europol, WannaCry yazılımıyla düzenlenen siber saldırıyı ‘eşi benzeri olmayan bir saldırı’ olarak nitelemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.