ABD Yaptırımlarla İntikam Almak İstiyor

  • 04 Aralık 2016
  • 1.182 kez görüntülendi.
ABD Yaptırımlarla İntikam Almak İstiyor

Ali Ekber Velayeti, “Suriye’yi karıştırmayı planlayan kötü amaçlı ülkeler bu ülkenin yasal cumhurbaşkanı olan Beşar Esad’ı güçten uzaklaştırıp Suriye’yi Siyonist Rejimin lehine parçalamak istiyor. Onlar bu planlarını birkaç haftada gerçekleştirmeyi düşünürken Suriye halkının direnmesi ve İran İslam Cumhuriyeti, Lübnan Hizbullah’ı ve direniş ekseninin yardımlarıyla Suriye Devleti halkla yan yana beş seneyi aşkın ülkelerini savunmayı başardı” dedi.

Vilayeti ayrıca Suriye ordusunun günden güne daha da parlak sonuçlar elde ettiklerini anlatarak son raporlara göre ordunun Halep’in doğusunda yaklaşık 1600 metre ilerlediğini ve yakın bir zamanda Suriye halkı ve devletinin son zafere ulaşacağını kaydetti.

İnkılap Rehberi Başdanışmanı, “İran ve Rusya baştan beri Suriye’nin yasal devletini ve toprak bütünlüğünü koruma ve teröre karşı mücadele etme üzerinde anlaştılar. Dünyanın dört bir yanında gerçekleşen tüm zirvelerde Suriye ve bu ülkeyi destekleyenlerin son zamanlarda elde ettiği başarılar konuşuluyor ve bu da teröristler ve arkalarındaki güçlerin ızdıraba kapılıp kısa zamanda yenilmesine yol açıyor” ifadelerinde bulundu.

Velayeti, Puti’nin özel temsilcisiyle yaptığı görüşmenin ardından Suriye Devleti, Ordusu ve Halk Gönüllüleri ile İran, Rusya ve Hizbullah’ın oluşturduğu birliklerin Halep ve Suriye’nin tamamını kurtarıncaya kadar mücadele edeceklerinin altını çizdi.

Yaptırımların Uzatılması Amerika’nın İran’dan Bölgedeki Başarılarından Dolayı Aldığı İntikamdır

Velayeti konuşmalarında ABD Senatosu’nun İran’a yönelik uygulanan yaptırımların uzatılması kararına dikkat çekerek, “ABD Kongresi’nde on yıllık yaptırımların sonuçsuz kalacağına rağmen uzatılması aslında ABD’nin İran’dan bölgedeki başarılarından dolayı aldığı intikamdır” dedi.

Ali Ekber Velayeti, “Bu uygulama net bir şekilde nükleer anlaşmanın ihlalidir. ABD Başkanı bu yasayı imzalarsa nükleer anlaşmayı ihlal edecektir. Çünkü ABD’lilerin anlaşma sürecinde verdikleri vaatlara göre bu tür yasaların uzatılmamasına söz vermişlerdi. Ayrıca nükleer anlaşmaya göre İran bu alanda uygulanan bazı sınırlamaları kabul ederek diğer taraflar da ülkemizin ekonomi alanında haksızca uygulanan yaptırımların ortadan kaldıracağına söz vermişti” değerlendirmesini yaptı.

İnkılap Rehberi Başdanışmanı, ABD’nin İran’ı Hizbullah’ı desteklediği için suçlamasını ise maskara olarak değerlendirip Lübnan halkını ve toprak bütünlüğünü savunmak için birçok üyesinin şehit düştüğü Hizbullah’ı destekleyen İran İslam Cumhuriyeti’ni terörü desteklemekle suçlayan Amerika’nın IŞİD, El kaide ve diğer terör gruplarını desteklemesine rağmen kendisini özgürlükçü olarak tanıttığını açıkladı.

Batı, Herkesten Daha Fazla İnsan Hakları İhlali Gerçekleştirdi

İnsan hakları konusuna da değinen Velayeti, “ABD ve Batılı ülkeler herkesten daha fazla insan haklarını ihlal ediyorlar. Irkçılık, fakirlik ve işsizlik oranları Amerika’da günden güne yükselmektedir ve maalesef ırkçılığı savunan politikacılar diğerlerine göre daha fazla oy almayı başarıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.