ABD’de seçim sonuçları İran petrol sanayini etkileyemez

  • 12 Kasım 2016
  • 1.285 kez görüntülendi.
ABD’de seçim sonuçları İran petrol sanayini etkileyemez

İslami İran Milli Petrol Şirketi’nin mühendislik ve kalkınma işleri yardımcısı Gulam Rıza Menuçehri, Amerika’daki seçim sonuçlarının İran’ın petrol programını ve İran’ın yabancılarla imzaladığı anlaşmaları etkilemeyeceğini söyledi.

Menuçehri, dün İRNA ajansına verdiği demeçte,  Amerika’da başkanlık seçimleri sonucunun açıklanmasından sonra  petrol fiyatlarının düşmesine işaretle, ”bu düşüşler geçicidir ve de borsalarda yaşanan olumsuz havadandır ve bunun  uzun vadede petrol fiyatlarına etkisi yoktur” dedi.

Menuçehri, İran ve Fransız Total firması arasında geçen cumartesi günü imzalanan  anlaşmaya da temasla, ”Total’ın yeniden İran petrol piyasasına  dönmesi diğer yabancı şirketlerin İran’a gelmeleri açısından psikolojik olarak iyidir’ dedi.

İranlı yetkili, daha önceden İran’la anlaşmaya varmak için İran’a temsilcilerini gönderen yabancı şirketlerin görüşmelerine de temasla, ‘2017’nin başlarında bir prensip (HOA) anlaşmasının daha imzalanacağını söyledi.

HOA anlaşması,  İran’ın Güney Pars havzası 11. ünitesinin kalkınma programı olarak biliniyor ve buranın kalkınmasıyla ilgili 4 milyar 800 milyon dolarlık anlaşma geçen salı günü  İran Milli petrol şirketi ile  fransız total, Çin milli petrol şirketi ve İran Petro Pars Şirketinden  oluşan konsorsiyum  arasında imzalanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.