ABD’den İran’a yeni yaptırım kararı

  • 14 Kasım 2019
  • 899 kez görüntülendi.
ABD’den İran’a yeni yaptırım kararı

Amerikan ticaret bakanlığı dün İran İslam Cumhuriyeti ve Suriye ile irtibatlı oldukları bahanesiyle 22 şirket ve kişiyi yaptırım listesine aldı.

Fars Haber Ajansına göre, Amerikan ticaret bakanlığı, ‘Suriye’de kimyasal faaliyetlere maddi destek’ ve Amerikan ürünlerinin İran’a intikali konularını bahane ederek 22 özel ve tüzel kişiyi yaptırım listesine aldığını bildirdi.

Amerika ve müttefikleri bu zamana kadar destek verdikleri terör örgütleri kanalıyla Suriye’de kitle imha silahlarıyla saldırılar yaptırtmış ve ardından da bu saldırıları Suriye yönetiminin yaptığını iddia ederek bu ülkenin askeri ve altyapı tesislerini bombalamıştır.

Amerika ve batılı müttefikleri bu zamana kadar Suriye’de terör örgütlerine yönelik desteklerini kesmemişler ve hala da bu desteklerini sürdürmektedirler.

Amerika daha önce de İran ve Suriye ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle çok sayıda kişi ve şirketi yaptırım listesine almıştı.

Bu arada İran ve Suriye ise bölgede ABD’nin elebaşını çektiği bölgedeki oyunların bozulmasında ve onların desteğindeki terör örgütlerinin yenilgiye uğratılmasında çok önemli işbirliği yaparak siyonist-ABD ve Suudi üçlüsünün himayesindeki terör örgütlerini yerle bir etmişlerdir. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.