ABD’den Türkiye’deki bazı şirket ve kişilere İran yaptırımı

  • 27 Mart 2019
  • 3.435 kez görüntülendi.
ABD’den Türkiye’deki bazı şirket ve kişilere İran yaptırımı

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), İranlı 23 kişi ve şirketi, yaptırım listesine aldı.

Fars haber ajansına göre, OFAC’tan yapılan yazılı açıklamada, yaptırıma alınan kişi ve kurumların, ABD tarafından İran’a uygulanan yaptırımların delinmesi ve bu çerçevede sözde kanundışı yollarla para transferinin yapıldığı ileri sürüldü.

Bildiride, yaptırım listesine alınanların, ”İran Devrim Muhafızları, İran Savunma ve Silahlı Kuvvetler Lojistik Bakanlığına para aktarımında rol oynadıkları gerekçesiyle yaptırım listesine alındıkları’ iddia edildi.

OFAC, geçen cuma günü de İranlı 14 kişi ve 17 şirketi yaptırım listesine almıştı. Bu kişiler ve şirketlerin çoğu ilaç ve sağlık alanında faaliyet gösteriyordu.

Amerika’nın İran aleyhindeki kanunsuz yaptırımları ilaç ve sağlık hizmetini de kapsarken Amerika bunu reddediyor. Öte yandan Amerikan başkanı, timsah gözyaşı dökerek İran halkının nevruzunu tebrik eden mesaj yayınladı.

Amerikan başkanı Trump’ın nükleer anlaşmadan kanunsuz bir şekilde çıkmasına ABD’nin başta Avrupalı ortakları olmak üzere Çin ve Rusya gibi Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri karşı çıkıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.