ABD’li Firma Kamboçyali Fakir Kadinlarin Sütünü Alip, ABD’li Annelere Satiyor

  • 23 Mart 2017
  • 1.243 kez görüntülendi.
ABD’li Firma Kamboçyali Fakir Kadinlarin Sütünü Alip, ABD’li Annelere Satiyor

ABD’de yer alan Ambrosiyalabz firması ekonomik olarak sorun yaşayan fakir Kamboçyalı annelerin sütünü satın alarak ABD’de satıyor.

Bu firma ABD’deki ülke dışı kaynaklarıdan sütü temin eden ilk anne sütü bankasıdır ve tamamen ticaridir.

Bu firmanın müşterileri fakir Kamboçyalı annelerin sütünü satın alarak bebeklerini beslemek için kullanan ABD’li annelerdir.

Ekonomik sıkıntı yaşadıklarından ötürü Kamboçyalı fakir anneler sütlerini çok az bir fiyata bu ABD’li firmaya satmak zorunda kalıyor.

Bu sütler dondurulmuş bir şekilde ABD’ye aktarılıyor ve gerekli aşamalar ardından 147 Mililitrelik bir anne sütü paketi 20 Dolay fiyatına satılıyor.

UNISEF Kamboçyalı annelerin sütünün ABD’ye ihrac edilmesini kötüye yararlanmak olarak nitelendirdi ve Kamboçyalı annelerin sütünün Kamboçya’da tüketilmesi gerektiğini açıkladı. UNISEF Kamboçya’nın Güney Doğu Asya’nın en fakir ülkeleri arasında yer aldığını hatırlatarak bu ülkedeki bir çok çocuğun bu süte ihtiyacı olduğunu ve Kamboçyalı annelerin sütünün Kamboçya’da tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

UNISEF’in Kamboçya’daki sözcüsü söz konusu ABD’li firmanın yaptığını fakir ve zor durumda olan kadınların vaziyetinden ticari amaçla kötüye yararlanmak olduğunu söyledi.

Söz konusu UNISEF yetkilisi anne sütünün de kan gibi olduğunu ve yasalara göre ticari olarak kullanılmasının yasak olması gerektiğini vurguladı.
Kamboçyalı yetkililer şuana kadar bu konu ile ilgili açıklama yapmış değil.

Kamboçya’daki bir çok çocuk ve bebek malnütrisyon durumunda ve beslenme konusunda sorun yaşıyor. Anne sütü ile beslenmek Kamboçyalı çocuklar ve bebeklerin sağlığı için çok önemli etkenlerden biri.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.