ABD’li general: İran aleyhinde maksimum baskıda askeri alan sözkonusu değil

  • 10 Temmuz 2020
  • 900 kez görüntülendi.
ABD’li general: İran aleyhinde maksimum baskıda askeri alan sözkonusu değil

ABD’nin Batı Asya’daki terörist güçleri komutanı sözde Merkez Kuvvetler Komutanı General Frank McKenzie, İran’a karşı maksimum baskı siyasetinde İran aleyhinde askeri alanın sözkonusu olmadığını söyledi.

Fars haber ajansına göre, ABD’li komutan  Lübnan medyasından bir tv. kanalına yaptığı açıklamada,  ABD’nin İran’la bir savaş istemediğini söyledi.

McKenzie, İran aleyhindeki maksimum baskının iktisadi ve diplomatik alanda olduğunu belirterek, kesinlikle askeri bir alanın sözkonusu olmadığını söyledi.

Amerikalı terörist güçler komutanı, Amerikan başkanı Trump’ın, İran’a yönelik maksimum baskı siyasetinin, İran’ı Amerika ile nükleer konuda yeni bir anlaşma için masaya çekeceğine inandığını ileri sürdü.

McKenzie, Salı günü yaptığı açıklamada da,  Irak’ın yeni başbakanı Mustafa Kazımi ile yaptığı görüşmenin ardından Iraklılar’ın IŞİD’in ülkeyi yeniden kontrol altına almasını önlemek için çalışan ABD’yi ve koalisyon birliklerini memnunlukla karşılayacaklarını düşündüğünü ileri sürdü.

Görüşmenin ardından gazetecilere telefondan açıklama yapan McKenzie,‘‘Hemen ayrılmamızın istendiği bir durum sezmiyorum ve bundan da oldukça eminim’’ dedi.

McKenzie, ‘‘Irak’ta yabancı asker varlığına ihtiyaç var. Bu, şu anki kadar fazla sayıda mı olur bilmiyorum, çünkü bu nihai olarak askeri değil, siyasi bir karar. Ancak bence Iraklılar, onlar için yaptıklarımızı biliyor, bunu memnunlukla karşılıyor ve buna değer veriyor’’ iddiasında bulundu.

ABD askerleri, ABD’nin Irak’ı 2003’te işgal etmesinin ardından ülkeyi 2011’de terk etti. ABD güçleri, IŞİD’in ülkede geniş alanları kontrol altına almasının ardından 2014’te Irak topraklarına geri döndü.

Irak’ta şu anda 5.000 ile 6.000 arasında ABD terör unsuru  bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.