ABD’li milletvekilleri Trump’a nükleer anlaşmaya bağlı kal çağrısı yaptı

  • 05 Ekim 2017
  • 1.188 kez görüntülendi.
ABD’li milletvekilleri Trump’a nükleer anlaşmaya bağlı kal çağrısı yaptı

Amerika Temsilciler Meclisi’nde 180 fazla Demokrat vekil, ABD başkanı Trump’a hitaben, nükleer anlaşmaya bağlı kalması ve İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını onaylaması çağrısında bulundu.

İRNA’nın haberine göre, mektupta, İran’ın nükleer anlaşmayı çiğnediğine dair bir bulguya rastlanmadığına dikkat çekilirken, Amerikan kanunlarına göre Trump’ın İran’ın nükleer anlaşmayı çiğnediğine dair geçerli bir belge olmadığı için İran’ın nükleer anlaşmaya bağlılığını onaylaması gerektiği hatırlatıldı.

Amerikan temsilciler meclisinin Demokrat Milletvekillerinin mektubunda, uluslararası atom enerjisi kurumu ve Amerika’nın tanınmış askeri ve istihbarat uzmanlarının da İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını  itiraf ettiklerine yer verilirken, bu zamana kadar İran’ın anlaşmayı çiğneyen bir girişiminin olduğuna dair bir bulgunun Amerikan yönetimine iletilmediğine yer verildi.

Amerika, nükleer anlaşmayı imzalayan ülkelerden biri olurken Amerikan başkanı Trump, sürekli olarak nükleer anlaşmayı feshedeceğini ve İran’ı nükleer anlaşmaya bağlı kalmadığını  iddia ediyor. AB ise Amerikan yönetiminin iddialarının kabul edilemkez olduğıunu ve nükleer anlaşmaya destek vermeye devam edeceklerini bildiriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.