ABD’li yetkili: “Boş şeylerle uğraşarak dünyaya rezil olduk!”

  • 16 Aralık 2018
  • 1.672 kez görüntülendi.
ABD’li yetkili: “Boş şeylerle uğraşarak dünyaya rezil olduk!”

Üç ABD başkanının danışmanlığını yapmış politikacı Patrick Buchanan, The American Conservative dergisi için yazdığı bir makalede ABD’deki iç siyasi durumunu eleştirdi.

Demokrasinin refah üzerindeki tekelini kaybettiğini belirten Buchanan, modern Çin’in, tek partili rejimde de süper güç olunabileceğini ve demokratik sistemin ekonomik kalkınmanın temel şartı olmadığını ispat ettiğini kaydetti.

Buchanan, ABD’nin zaman geçtikçe Fransa’nın 2. Dünya Savaşı öncesi durumuna daha fazla benzemeye başladığını belirterek, Modern Amerikan demokrasisi dünyayı cezbedebilmek için ne yapabilir. Güçlü yanı nedir? diye sordu.

Buchanan, “Amerikalılara göre, ABD’nin gücü onun çeşitliliğidir. Acaba, bu çeşitlilikten nasıl kurtulacağı üzerine kafa yoran Avrupa’nın kendisi değil mi? Dedi.

Patrick Buchanan, Amerikan Cumhuriyetçi Parti’nin aşırı sağcı fraksiyonunun ideologlarından biri olan bir politikacı ve gazetecidir. Daha önce, Richard Nixon, Gerald Ford ve Ronald Reagan için danışman ve konuşma yazarı olarak görev yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.