ABD’liler İran halkının yaşamını hedef aldılar

  • 06 Ocak 2019
  • 1.577 kez görüntülendi.
ABD’liler İran halkının yaşamını hedef aldılar

İran cumhurbaşkanı yardımcısı İshak Cihangiri, İran halkının düşmanlarının İran’a yaptırımdan hedefinin İran’a ürün girişini engellemekte sorun çıkarmak olduğunu belirterek, ‘ABD’lilerin İran’a yaptırım dar boğazından güttüğü hedefin iktisadi ambargo olduğunu zira bu şekilde İran halkını sıkıntıya düşürmeyi hedeflediklerini ama asla başaramayacaklarını söyledi.

Cihangiri, dün İran İslam Cumhuriyeti Gemicilik Yöneticileri’yle görüşmesinde yaptığı açıklama, Amerikalıların asıl hedefinin İran’ın ithalatına engel getirmek olduğunu belirterek, böylece halkın temel ihtiyaç malzemelerinde sıkıntı yaşatmak olduğunu söyledi.

İran cumhurbaşkanı yardımcısı, Amerikalıların İran petrolünün ihracatını durdurmaya dair hedeflerine de temasla, ‘Amerikalıların bu hedefi hayalden başka bir şey değil, şimdi zaten o hedefini başaramayacaklarını gördüler’ dedi.

Cihangiri, İran’ın şu ana kadar petrolünü satabildiği ve sattığı petrolün de parasını alabildiğini belirterek, ” İran’ın petrol dışı ürünlerinin ihracatında da önemli ilerlemeler kaydettiğini ve ondan elde edilen gelirle ülkenin ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

Amerikan başkanı Trump, 8 mayıs tarihinde yaptığı açıklamada, İran’la daha önce varılan nükleer anlaşmadan çekildiğini ve İran’a yönelik askıya alınan yaptırımların  yeniden başlayacağını bildirmişti.

Amerika’nın İran’a yönelik yaptırımlarına  dünya geneli ve ABD’nin ortaklarından gelen tepkiler üzerine Amerika, İran’a yönelik yaptırımda 8 ülkeyi muaf tutmak zorunda kaldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.