ABD’nin BM Daimi Temsilcisinden Yeni Tehdit: Daha fazlasını da yapmaya hazırız

  • 08 Nisan 2017
  • 1.041 kez görüntülendi.
ABD’nin BM Daimi Temsilcisinden Yeni Tehdit: Daha fazlasını da yapmaya hazırız

ABD’nin Suriye’nin Humus kentindeki Şayrat Hava Üssü’ne düzenlediği saldırının ardından toplanan BM Güvenlik Konseyi’nde konuşan ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, füze saldırısını savunarak, “Çok ölçülü ve tamamen haklı bir girişimde bulunduk” dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), ABD’nin Suriye’nin Humus kentindeki Şayrat Hava Üssü’ne düzenlediği saldırının ardından acil toplandı.

Toplantıya Suriye BM temsilcisi de katıldı.

Oturumda konuşan BM Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman, BMGK’nın İdlib’deki kimyasal saldırı iddiasını soruşturmak için toplanması gerektiğini belirtti ve “Umarım Konsey, Han Şeyhun’da düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırıyı araştırmak için bir araya gelip bu sorumluluğu yerine getirebilir” dedi.

ABD’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley ise ABD’nin Suriye’ye gerçekleştirdiği füze saldırısını savunarak, “Çok ölçülü ve tamamen haklı bir girişimde bulunduk” dedi.

Cuma günü Amerika tek taraflı olarak Suriye’ye yönelik füze saldırısı düzenlemiş ve siviller de dahil bazı Suriyeli vatandaşın ölmesine sebep olmuştu.

ABD’nin BM temsilcisi Halley Amerikan halkı tarafından bile eleştirilen ABD’nin Suriye saldırısının hesaplı bir saldırı olduğunu iddia etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.