ABD’nin Elçilik Binasını Kudüs’e Taşıma Kararı Gazze’de Protesto Edildi

  • 25 Şubat 2018
  • 1.014 kez görüntülendi.
ABD’nin Elçilik Binasını Kudüs’e Taşıma Kararı Gazze’de Protesto Edildi

Gazze’deki işçi sendikaları dün öğleden sonra Meçhul Asker Meydanı’nda ABD Başkanı Donald Trump’ın elçilik binasını Kudüs’e taşıma kararını protesto etti.

Filistin halkı ellerinde Filistin bayraklarıyla ve ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını kınayan dövizlerle kararı telin ettiler.

Sendikacı Abdülkerim El-Hâlidi yaptığı açıklamada, Kudüs’ün kimliğine, medeniyet tarihine ve Filistin devletinin başkenti olarak sembol konumuna yönelik yapılan girişimlere karşı durmak için bu eylemi yaptıklarını belirterek, “Sendika ve işçi hareketi, Filistin’in ulusal mücadele sürecinde fedakarlıklarda bulunmuş şehit ve esir vermiştir. Aynı şekilde ezilmiş halk kitlelerinin de hep sözcüsü olmuştur” dedi.

Amerika’nın bu kararıyla Siyonist rejime taraftar olduğunu ve Filistin halkının hak ve hukukunu da görmezlikten geldiğini açıkça ortaya koyduğunu belirten El-Halidi, kararın her türlü teamüle ve uluslararası camianın kararlarına aykırı olduğunu söyledi.

El-Halidi açıklamasında Amerika’nın elçilik binasını Kudüs’e taşıma kararının Filistin halkına yönelik sinsi bir cinayet olduğunu hatırlatarak, Amerika’nın Yüzyılın Anlaşması’nı hayata geçirerek Filistin davasını tasfiye etmek istediğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.