ABD’nin Eleştirilerine HAMAS’tan Cevap

  • 10 Ocak 2015
  • 866 kez görüntülendi.
ABD’nin Eleştirilerine HAMAS’tan Cevap

      Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas), ABD’nin hareketin Siyasi Birim başkanı Halid Meşal’in Türkiye ziyaretine yönelik eleştirileri hakkında yaptığı açıklamada ABD yönetiminin bu eleştirisinde kaba ve ırkçı bir tavır sergilediğini dile getirdi.

       ABD Dışişleri Bakanlığı Meşal’in Türkiye’yi ziyaret ederek Türkiye Başbakanı başta olmak üzere birçok ileri gelen şahsiyetle görüşmeler yapmasıyla ilgili açıklamasında, Türkiye – Hamas irtibatlarından endişe duyduklarını dile getirmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Jeff Rathke konuyla ilgili açıklamasında ABD’nin Hamas’ı bir terör örgütü olarak gördüğünü, bu konudaki tutumunun değişmediğini ve Türkiye’ye de bundan dolayı endişelerini ilettiğini söylemişti.

       Hamas resmi sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri de bugün akşam yaptığı basın açıklamasında; “bu eleştiri ABD’nin ümmetin davalarına düşman olduğunu bir kez daha teyit etmektedir” dedi. Ebu Zuhri, ırkçı olarak nitelediği bu tür eleştirilerden Türkiye’nin etkilenmeyeceğine inandıklarını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.