ABD’nin en büyük uçak gemisi İşgal altındaki Filistin kıyılarına geldi

  • 02 Temmuz 2017
  • 1.663 kez görüntülendi.
ABD’nin en büyük uçak gemisi İşgal altındaki Filistin kıyılarına geldi

ABD’nin on gemilik uçak gemi filosunun ve dünyanın en büyük uçak gemisi W.Bush, İşgal altındaki Filistin’in Hayfa limanına geldi.

USS H.W. uçak gemisinde 5 bin 700 denizci bulunuyor. Gemide, F18 uçakları, V22 ve CH53 helikopterler olmak üzere 90 civarında hava aracı bulunuyor. 20 kat olduğu belirtilen geminin uzunluğu 330 metre. 1980 ve 1990’larda ABD’nin Altıncı Filosunun Hayfa’da üssü bulunuyordu. İkinci intifadan sonra şehir bir liman şehri olarak kaldı.

İki nükleer reaktörden beslenen ve altı bin bahriye askeri barındıran $4.5 milyar dolarlık geminin gelecek 50 yıl boyunca ABD Deniz kuvvetlerinde hizmet yapması bekleniyor. Geminin 20 yıl ilave yakıt almadan çalışabileceği belirtildi.

Siyonist İsrail rejimi medyası, Benyamin Netanyahu, Avigdor Liberman ve ABD’nin İsrail elçise David Fridman’ın bu uçak gemisini yakından denetlediklerini bildirmekte.

ABD başkanı Donald Trump’ın işgal altındaki Filistin topraklarına giderek siyonist rejim yetkilileri ile görüşmesi ardından siyonist İsrail rejiminin kendi hırçınlık ve saldırganlıklarını daha da artırdığı belirtilmekte. İsrail son günlerde sürekli olarak Suriye’ye saldırılarda bulunmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.