ABD’nin Haşdi Şabi’ye hava saldırısında şehit sayısı 25’e yükseldi! Çok sayıda yaralı var!

  • 30 Aralık 2019
  • 927 kez görüntülendi.
ABD’nin Haşdi Şabi’ye hava saldırısında şehit sayısı 25’e yükseldi! Çok sayıda yaralı var!

Irak milis güçleri olarak bilinen Haşd’üş Şabi kurumu ortak operasyon müdürü Cevad Kazım El’Rebiiavi, dün gece yaptığı açıklamada, ABD’nin insansız hava araçlarıyla El’Anbar’da Haşdüş Şabi mevzilerine düzenlediği saldırıda en az 25 Haşdüş Şabi mensubunun şehit olduğunu ve 51’nin yaralandığını bildirdi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre, ABD SİHA’ları Haşdüş Şabi’nin Irak-Suriye sınırlarında bulunan 45 ve 46. birlikleri mevzilerine saldırı düzenledi.

Irak direniş güçleri ve Iraklı yetkililer, ABD’nin saldırısını kınayan açıklamalarında, bunun Irak’ın hakimiyetinin çiğnenmesi olduğunu bildirdiler.

Bu arada siyonist rejim İsrail de Irak’ın değişik yerlerinde Haşdüş Şabi’nin bazı mevzilerini hedef aldı.

Amerika ve siyonist İsrail, Haşdüş Şabi’nin terör örgütlerine yönelik  başarılı mücadelesi sonucunda,  bu kuruma yönelik saldırılarını ve baskılarını arttırmış bulunuyorlar.

2014’de Irak’ın bazı bölgelerinin ABD ve ırkçı İsrail destekli IŞİD terör örgütünce ele geçirilmesinin ardından Irak’ın dini taklid mercii Ayetullah Sistani’nin fetvası üzerine kurulan Haşdüş Şabi, kurulmasının hemen ardından halk desteğiyle terör örgütüne ağır darbe indirmiş ve 2016’da ise Irak parlamentosu Haşdüş Şabi’yi Irak ordusunun bir kurumu olarak resmiyette tanımıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.