ABD’nin, İncirlik Üssü’nden çekilme iddialarını ABD Savunma Bakanlığı yalanladı

  • 29 Mart 2018
  • 1.293 kez görüntülendi.
ABD’nin, İncirlik Üssü’nden çekilme iddialarını ABD Savunma Bakanlığı yalanladı

ABD’nin, İncirlik Üssü’nden çekilme iddialarına ABD Savunma Bakanlığı ve Merkez Kuvvetler Komutanlığından peş peşe yalanlama geldi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD’nin İncirlik ve Katar’da bulunan El Udeyd hava üslerinden ayrılacağına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

CENTCOM’un resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, “ABD, ne Türkiye’deki İncirlik Hava Üssü’nden ne de Katar’daki El Udeyd Hava Üssü’nden ayrılıyor. Buna ilişkin haberler yanlış ve asılsızdır.” ifadeleri kullanıldı.

Aynı dakikalarda ABD Merkez Hava Kuvvetleri Komutanlığının (AFCENT) resmi Twitter hesabından yayımlanan mesajda da “ABD’nin Türkiye ve Katar’daki İncirlik ve El Udeyd hava üslerinden ayrılıyor olduğunu iddia eden haberlerin sıfır gerçekliği var.” denildi.

Mesajda şu ifadelere yer verildi: “Ortak güvenlik kaygıları ile mücadele etmek için birlikte çalışmamız gerektiği bir zamanda bu zararlı haberler, bölgedeki ortaklar arasında güvensizliği ve ayrılığı besliyor.”

Son birkaç haftadır ABD’nin İncirlik üssündeki muharip kuvvetlerini çektiği iddia ediliyordu. Ayrıca ABD’nin Katar’da bulunan El Udeyd hava üssündeki kuvvetlerini de azalttığı yönündeki haberler sonrası ABD’nin bu iki üsten çekileceği iddiaları ortaya atılmıştı.

Pentagon ABD’nin İncirlik’ten çekileceğine ilişkin haberleri kesin bir dille yalanlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.