ABD’nin insan hakları ihlalleriyle mücadele edilmeli

  • 04 Ağustos 2020
  • 1.171 kez görüntülendi.
ABD’nin insan hakları ihlalleriyle mücadele edilmeli

Uluslararası İslami Barış Asamblesi üyesi Muhsin Pakayin, korona virüs salgını sürerken ülkelere yaptırım uygulanması ve ABD terör devletine bağlı savaş uçaklarının Suriye semalarında İran yolcu uçağını taciz etmesi insan hakları ihlali olduğunu belirterek, uluslararası camia Amerika’nın insan hakları ihlalleri ile mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

“İslami insan hakları ve insani keramet” günü yıldönümü arifesinde bu konuda açıklama yapan Uluslararası İslami Barış Asamblesi üyesi Pakayin, çağımızda insan hakları ihlallerinin esas kökü Amerika terör devletinin özellikle Donald Trump’ın başkanlık döneminde sergilediği emperyalist ve sultacı huyu olduğunu belirtti.

Bazı ülkelerin insan hakları konusunda çifte standart tutumunu eleştiren Pakayin, Amerika ve diğer bazı Batılı devletler insan haklarını kendi çıkarlarını savunma şeklinde yorumlayarak kendi maddi ve liberal değerlerini ve normlarını dünyaya dayatmaya çalıştıklarını kaydetti.

Uluslararası İslami Barış Asamblesi üyesi Pakayin şöyle devam etti:

Afganistan, Suriye, Irak ve Libya gibi ülkelere çıkarma yapmak, S. Arabistan, Bahreyn ve korsan İsrail gibi rejimlerin insan hakları ihlallerini görmezden gelmek, insanları Guantanamo, Begram ve Ebu Gureyb hapishanelerinde taciz ve işkence etmek ve ırkçılığı savunmak, hepsi Amerika ve Batılı devletlerin insan hakları ihlalleri alanında işlediği suçlardır ve insanları bu zümreden nefretini körüklemiştir.

Pakayin, uluslararası camia Amerika ve bazı Batılı devletleri insan hakları ilkelerine uymaya zorlaması gerektiğini vurguladı.

5 Ağustos günü 2008 yılında İran İslam Cumhuriyeti’nin önerisi ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın onaylaması üzerine “İslami insan hakları ve insani keramet” günü olarak adlandırılmıştır. Bu gün, İslami insan hakları bildirgesi İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 5 Ağustos 1990’da onaylandığı gündür.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.