ABD’nin Irak’taki Varlığı Barış İçin Bir Tehdittir

  • 31 Ocak 2018
  • 914 kez görüntülendi.
ABD’nin Irak’taki Varlığı Barış İçin Bir Tehdittir

 Irak milletvekillerinden Hasan Salim, Amerika askerlerinin Irak topraklarındaki varlığının haklı bir gerekçesi olmadığını vurguladı.

Irak Parlamentosunda Savunma ve Güvenlik Komisyonu üyelerinden Hasan Salim, Amerika kuvvetlerinin Irak’ın el-Bağdadi bölgesinde işlediği son cinayetin, Irak’ın ve bu ülkenin hükümetinin egemenliğini görmezden gelmek olduğunu ve Başbakanın Irak topraklarında bulunan Amerika askerlerin sayısını tespit etme konusunda bir eylemde bulunması gerektiğini belirtti.

Hasan Salim şu ifadelerde bulundu: ‘IŞİD’in Irak’ta yenilgisinin ardından, Irak topraklarındaki Amerika askerlerinin hiçbir haklı gerekçesi yoktur ve onlar aslında, Irak’ın barışı ve egemenliği için bir tehdit sayılmaktadır.

Amerika’nın Irak topraklarında sekiz üssü bulunmaktadır ve onların askerlerinin sayısı ve teçhizat ve silahlarının miktarı da belli değildir. Başbakan, Irak Başkomutanı olarak meclise gelerek, Irak’taki Amerikan kuvvetlerinin sayısını ve onların ne kadar kalacağını halka ve milletvekillerine açıklamalıdır.’

Aynı zamanda Nuceba İslami Direnişi Genel Sekreteri de cumartesi günü Amerika helikopterinin Irak’ın el-Anbar eyaletinin el-Bağdadi bölgesinde sivillerin ve askerlerin araç konvoyuna düzenlediği saldırıya tepki göstererek, bu saldırının Irak’ın, Irak ve Suriye sınırında bulunan Amerika kuvvetleri tarafından tahrip edilmesi için kirli planların devam ettiğinin bir kanıtı olduğunu belirtti.

Nuceba İslami Direnişi Genel Sekreteri Ekrem el-Kaabi şu ifadelerde bulundu: ‘Onlar, Irak askerlerine yönelik saldırılarına devam etmekte ama yenilmiş IŞİD teröristlerinin nüfuzu için yolar açmaktadır.

Amerikalıların ülkedeki varlığının Irak ve Irak halkı için hiçbir faydası yoktur. Onlar her zaman sadece ülkenin tahribinin ve düşmanların ve teröristlerin güçlenmesinin sebebi olmuşlardır.’

Ekrem el-Kaabi konuşmasının devamında, Amerika kuvvetlerinin işgalci planlarının sadece onların Irak’tan tamamen çıkarılmasıyla sona ereceğini belirterek şunları söyledi: ‘Amerikalıların teröristlerden temizlendikten sonra Irak’ta varlıklarının devam etmesi, yasa dışı, dine ve vatanseverliğe aykırıdır.

Ülke zenginliklerinin çalınması, ekonomik, askeri ve hatta siyasi olmak üzere, onların bütün alanlardaki nüfuzu sona ermelidir.

Amerikalılar Irak’tan gitmediği sürece, onları işgalci sayacak ve gerekli önlemleri alacağız.’

El-Nuceba Hareketi Genel Sekreteri konuşmasının sonunda bütün vatansever Iraklı politikacılardan, Amerika kuvvetlerinin Irak’tan çıkarılması konusunda açık ve hızlı bir duruş sergilemelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.