ABD’nin kısıtlama politikası insan haklarına aykırıdır

  • 01 Şubat 2017
  • 980 kez görüntülendi.
ABD’nin kısıtlama politikası insan haklarına aykırıdır

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Şafakta on gün kutlamaları ve Ulusal Uzay Teknolojisi Günü nedeniyle yaptığı konuşmada, ABD’nin uyguladığı kısıtlama politikasının yanlış olduğunu vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Şafakta on gün kutlamaları ve Ulusal Uzay Teknolojisi Günü nedeniyle İran yapımı “Saman1” adlı orbital transfer sistemi, “Nahid” adlı haberleşme uydu ve “Payam-ı Emirkebir” adlı algılama uydusunun tanıtım töreninden sonra konuşma yaptı.

Ruhani konuşmasında 38. İslam İnkılabı Yıldönümü’nü tebrik ederek, “İran halkı İslam İnkılabı döneminde kıyam gücü, 8 yıllık Kutsal Savunma döneminde savunma gücü ve yaptırımlar döneminde de direniş gücüne sahip olduğunu göstermiştir” dedi.

ABD hükümetinin kısıtlama politikasını eleştiren Ruhani şu açıklamalarda bulundu:

Günümüzde bilim ve teknoloji hızla gelişmektedir. Milletlerin düşüncelerinin izolasyonu mümkün değildir. Herhangi bir cumhurbaşkanı, insanları uzak tutulması gerektiğini düşünerek ülkesine girişi kısıtlarsa izlediği bu yönetm yanlış bir politikadır. Bu siyasette acemiliğini göstermektedir. İleride kendi halkı ve diğer ülkelere verdikleri zararlardan sonra olup bitenleri anlayacaktır.

ABD yönetimi, yıllarca İran halkıyıla dost olduğunu savunup slogan atardı. Ancak şimdi ikiyüzlülüğünü ortaya koydu. Onların uyguladıkları kısıtlamanın temeli insan haklarına aykırı ve ayrımcılıktır.

Günümüz iletişim dönemidir, duvar yapıp insanları uzak tutma dönemi tarihe geçmiştir.

İran Cumhurbaşkanı konuşmasının bir bölümünde de, “Uzay teknolojisi İran için oldukça önemlidir. Teknolojiye ihtiyacımız var. Zira ki, bize güç kazandırıyor” şeklinde konuştu.

mehrnews

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.