ABD’nin Kudüs Kararı 46 Ülkede Protesto Edilecek

  • 13 Mayıs 2018
  • 1.265 kez görüntülendi.
ABD’nin Kudüs Kararı 46 Ülkede Protesto Edilecek

Filistinli Güçler ve Faaliyetleri Genel Koordinatörü İsam Ebu Bekir, ABD’nin Tel Aviv’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararının pazartesi günü 46 ülkede düzenlenecek gösterileriyle protesto edileceğini açıkladı.

Filistinli Güçler ve Faaliyetleri Genel Koordinatörü İsam Ebu Bekir, Ürdün ve Lübnan’da kararı protesto etmek için gösterilerin düzenleneceğini belirtti.

Ebu Bekir, Ürdün ve Lübnan’da gösterilerin işgal edilen Filistin topraklarının sınırına yakın bölgelerde yapılacağını söyledi.

İsam Ebu Bekir, “Arap ülkeleri de dahil, dünyanın 46 başkentinde insanlar ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını ve Tel Aviv’deki Büyükelçiliğini buraya taşımasını protesto edecek.” dedi.

Ebu Bekir, Filistinli grupların da büyük gösteriler düzenlemek için hazırlıklarını tamamladıklarını ifade etti.

İsam Ebu Bekir, Filistinli grupların, dünya kamuoyunun dikkatini İsrail işgaline çekmek için etkili ve büyük gösteriler yapacağını söyledi.

Filistinlilerin başta işgal altındaki Kudüs olmak üzere, işgal altındaki Batı Şeria’daki kentlerin merkezlerinde ve İsrail ablukası altındaki Gazze’de büyük protesto gösterileri düzenleyeceğine işaret eden Bekir, bu gösterilere yüz binlerce Filistinlinin katılmasının beklendiğini kaydetti.

Filistinliler, İsrail’in, 14 Mayıs 1948’de işgal ettiği topraklarda bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulması nedeniyle 15 Mayıs’ı Nekbe olarak anıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.