ABD’nin Kudüs kararı Müslümanları bir araya getirecek

  • 10 Aralık 2017
  • 941 kez görüntülendi.
ABD’nin Kudüs kararı Müslümanları bir araya getirecek

İran ziyareti için Tahran’a gelen İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ile görüştü.

İran ziyareti için Tahran’a gelen İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ile görüşüp ikili ilişkiler ve bölgesel konular üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Şemhani bu görüşmede, “Halihazırda iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler iyi yönde ilerlemiyor. Kanaatimce bankacılık sektöründe yeni kolaylıkların getirilmesi ticari ilişkilerin artmasına zemin hazırlayabilir” dedi.

Nükleer anlaşmanın tam olarak uygulanaması konusunda ABD ve Avrupalı ülkeler tarafından yükümlülüklerinin yerine getirilmemesini eleştiren Şemhani, “ABD’nin bu anlaşmaya yönelik tavrı tam bir felaket. Onlar böylesi davranışlarını sürdürdükçe siyasi açıdan itibarlarını zayıflatıp uluslararası düzeydeki sözleşmeleri zedeleyebilirler” ifadesini kullandı.

Şemhani, nükleer anlaşmanın ABD Başkanı Trump tarafından onaylanmamasının Amerika’nın uluslararası anlaşmalara sadık kalmadığı anlamına geldiğini belirterek, diğer tarafların pasif rollerinden dolayı İran’ın kendi ulusal menfaatlerini göz önünde bulundurarak gerekli tedbirler alacağını söyledi.

Bazı devletlerin İran’ın bölgesel politikasına yönelik görüşlerine de tepki gösteren Ali Şemhani, “Terörizme karşı mücadelede çok kararlıyız. Eğer İran İslam Cumhuriyeti’nin sahadaki büyük çabaları olmasaydı terör örgütü DEAŞ bugün Irak ve Suriye’yi ele geçirip Avrupa’nın sınırına ulaşacaktı” ifadelerinde bulundu.

İranlı yetkili, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü Siyonist Rejim’in resmi başkenti olarak tanıma kararını kınayarak, şunları kaydetti: ABD’nin yeni kararı, İslam dünyasının ana konusu olan Filistin meselesini yeniden gündeme getirecektir. Ayrıca masum Filistin halkının haklarını savunma konusunda Müslümanları bir araya getirip Siyonist Rejim’le düşmanlığın artmasına sebep olacak.

Şemhani, sözlerinin bir bölümünde de İngiliz hükümetinin insan haklarını ihlal eden Suudi Arabistan ve Bahreyn gibi ülkelere silah satmasını eleştirdi.

İngiliz yetkili de bu görüşmede, ülkesinin ABD’nin Kudüs kararına karşı olduğunu açıklayarak, tek taraflı girişimlerin barışa ulaşmayı zorlaştıracağını aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.