Abdullah Salih: İran’ın Yemen’e desteği yalnızca medya alanında olmuştur

  • 31 Temmuz 2016
  • 776 kez görüntülendi.
Abdullah Salih: İran’ın Yemen’e desteği yalnızca medya alanında olmuştur

Yemen’in eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, İran’ın Yemen’i yalnızca medya açısından desteklediğini söyledi.

Sputink ajansının Sana’dan verdiği habere göre, Abdullah Salih,  başkanlığını yaptığı  Yemen Halk Kongresi Partisi’nin oturumunda dün yaptığı konuşmada, Yemen halkıyla çatışma halinde olan bazı tarafların iddialarının aksine İran’ın Yemen’e desteğinin yalnızca medya alanında olduğunu  söyledi.

Salih,  ülkenin yönetimi konusunda Yemen Halk Kongresi ile Ensarullah hareketi arasında  bir siyasi konseyin oluşturulmasıyla ilgili anlaşmanın sağlanmasına da temasla, bu anlaşmanın  Kuveyt’teki barış müzakerelerini festhetmek manasına gelmediğini söyledi.

Yemen eski cumhurbaşkanı, sözkonusu  siyasi konseyin Yemen’in içindeki ve dışındaki Yemenlilerden oluşacağını ve bu anlaşmanın aslında Kuveyt’teki barış görüşmelerini güçlendireceğini söyledi.

Salih, Arabistan ve Yemen arasında  direkt görüşmelerin gerçekleşmesini isterken, ‘Eğer Arabistan, Yemen’e yönelik  bombardımanlara ve muhasaraya son verirse, biz Arabistan’la  görüşmeye hazırız’ dedi.

Salih, Arabistan’a  hitaben de, ‘Yemen’in parçalanması sizin güvenliğiniz açısından  tehlikelidir, bizim ülkemizin parçalanması  gerçekte Arabistan’ın 3’e bölünmesidir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.