Abdullahiyan: Arabistan ile görüşmeler için adımlar attık…

  • 18 Şubat 2015
  • 684 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: Arabistan ile görüşmeler için adımlar attık…

Tahran’ın bölgenin etkili oyuncularından biri olan Riyad ile ilgili tutumu konusundaki soruyu yanıtlayan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, önemli bir ülke olan Suudi Arabistan ile görüşmelerin başlanması için adımlar attıklarını belirtti.

Bu adımların şu ana kadar bir sonuç verip vermediği yönündeki bir soruya karşılık Abdullahiyan şu yanıtı verdi: “Bu görüşmelerin sürmesi ve iki ülkenin temasları konusunda iyimseriz. Tahran ve Riyad’ın bölgede terör tehditlerinden etkilenecek ülkelere yardımcı olmak için gerekli kapasitelere sahip olduğuna inanıyoruz.”
Orta Doğu’nun şu anda en önemli sorununun terör olduğuna değinen Abdullahiyan “Terör konusunda temel sorunlardan biri zayıf veya işe yaramayan ülkelerin varlığıdır.”dedi.
Bazı yabancı tarafların bölge sorunlarını terör ve radikalizm sorunu gölgesinde etnik ve mezhepsel çekişmelerle tırmandırmaya çalıştığına değinen Abdullahiyan şöyle konuştu:”Zayıf ve işe yaramayan devletlerin varlığı bölgede terör ve radikalizmin yoğunlaşmasına neden oldu.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.