Abdullahiyan: Avrupa ülkeleri Amerika’nın yanlış siyasetlerinden ders çıkarmalı

  • 10 Ocak 2018
  • 869 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: Avrupa ülkeleri Amerika’nın yanlış siyasetlerinden ders çıkarmalı

İran İslami Şura meclisi başkanı uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahian, Avrupa’lı ülkelerin Amerika’nın yanlış siyasetlerinden uzaklaşarak, istikrarın sağlanması, şiddet ve radikalizmin önlenmesine katkıda bulunabileceğini ifade etti.

Meclis haber ajansının bildirdiğine göre Emir Abdullahian Tahran’da İtalya eski başbakanı Massimo D’Alema ile yaptığı görüşmede, Amerika’nın teröristlere verdiği açık gizli destekler ve bölge gelişmelerini yanlış okuması, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da istikrarsızlığın devam etmesine yol açtığı ve bu durumun başka ülkelerde domino etkisi yaptığını söyledi.

Emir Abdullahian son yıllarda bölge ülkeleri Amerika ve Siyonist rejim tarafından savaşa sürüklendiğini kaydederek, bölgedeki sorunların diyalog yoluyla çözümlenebileceğini belirtti.

Söz konusu görüşmede İtalya eski başbakanı Massimo D’Alema ise yaptığı açıklamada, İran’ın bölgenin önemli ülkelerinden biri olduğunu kaydederek, bölgede İran olmadan barış ve istikrarı sağlamanın mümkün olmadığı ve sürekli İran’ın oynadığı eksen role önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

İtalya eski başbakanı açıklamasının devamında Amerika’nın bölgesel ve uluslararası siyasetlerini eleştirerek, Amerika’nın çeşitli uluslararası konularda izlediği tutumunun küresel barış ve istikrara en ufak katkısı olamayacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.